Mijn man is helemaal in het teken van de nieuwste elektronica. We hebben een lade vol oude mobiele telefoons, met al hun draden en koffers, twee oude GPS-apparaten, een aantal iPods en MP3-spelers, en een laptop die zelden uit zijn dure lederen hoes komt.

Nu heb ik ontdekt waarom mensen zo dol zijn op smartphones. Hoewel ik in eerste instantie sceptisch was, realiseerde ik me dat ik eindelijk in staat zou zijn om van al deze spullen af te komen! Ik kan naar muziek luisteren op mijn smartphone, toegang krijgen tot het internet en het gebruiken als GPS-apparaat door er gewoon tegen te praten.

Met de ongeveer een half miljoen apps die beschikbaar zijn, kan ik ook mijn favoriete games spelen als ik in de rij sta te wachten in de supermarkt of in plaats van in slaap te vallen bij de dokter.

Een smartphone biedt zo zijn voordelen..

Als mijn man me nu me meeneemt naar een sportevenement waar ik niet echt in ge├»nteresseerd ben, kan ik contact houden met vrienden op Facebook, e-mails beantwoorden, sms’jes versturen en mijn bedrijf in de gaten houden, waar ik ook ben. Ik hoef niet langer mijn bovenbenen te roosteren met een kokende hete laptop als ik ziek ben in bed, ik kan me met mijn smartphone lekker nestelen en naar een gezondheidssite gaan om te proberen uit te zoeken wat de beste remedie is voor wat er mis is met mij.

De smartphone scheelt erg veel gewicht

Met luchtvaartmaatschappijen die ons allemaal op een bagagedieet zetten, heb ik niet langer mijn zware laptop nodig, die ik altijd bang ben om kapot te gaan, of een stapel boeken en tijdschriften. Oh ja natuurlijk mijn man heeft om TV te kijken – ik wou dat hij zijn smartphone zou gebruiken om dat thuis te doen, ik haat TV en het is niet iets wat ik binnenkort zal gebruiken, hoewel het kijken naar een film op de volgende reis die ik neem klinkt verleidelijk.

Hoewel mijn vader altijd terughoudend is om zich te ontdoen van zijn oude elektronische gadgets, kon hij, toen ik ze op een stapel legde, zien waarom ik zo gefrustreerd raakte. Ik deed een beetje onderzoek en vond dat de telefoon die hij gebruikte voordat hij zijn smartphone kreeg, verkocht kon worden voor ongeveer 80 dollar of een ziekte kon helpen onderzoeken door middel van donaties.

Ik vertelde hem dat ik zou het af te sturen en geef hem het geld alleen als hij me toestond om de rest van zijn verouderde apparaten mee te nemen naar de lokale grote doos elektronica winkel voor recycling of aan een goed doel.

Hij vroeg waarom ik het niet gewoon allemaal bij het vuilnis gooide. Ik denk dat hij weinig sociaal bewustzijn heeft en zou willen dat hij zich meer bewust was van de wereld om hem heen.