Of je nu vastgeplakt bent aan je iPhone, afhankelijk bent van je Android of nieuwsgierig bent naar hoe je zelfs zonder je tablet door het leven bent gekomen; je zult het ermee eens zijn dat de techniek alles heeft overgenomen. OK, dus misschien leven we niet helemaal in een wereld vol cyborgs, maar de technologie heeft onze manier van leven inderdaad veranderd.

Communicatie is sneller dan ooit en het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om iemand of iets te vinden waar we naar op zoek zijn. De mobiele markt stelt ons in staat om onderweg verbonden te blijven, te winkelen tijdens het woon-werkverkeer en in een paar minuten een belangrijk stukje informatie te ontdekken.

Of je nu een mobiele verslaafde bent of gewoonweg waardeert wat het hebben van een smartphone voor je leven heeft gedaan, je zult het er zeker mee eens zijn dat technologie een grote invloed heeft gehad op het dagelijks leven.

Hoeveel van jullie schakelen je telefoons ‘s nachts uit? Ik zal verbaasd zijn als iemand ja heeft geantwoord. Degenen met smartphones zullen ze zelden opgeven en wie kan het hen kwalijk nemen; ze zijn erg cool, maar wist je dat ze veel koeler konden worden?

Tips, trucs en hacks zijn een paradijs voor nerds en ik zou mezelf als een van die dingen beschouwen; smartphones doen veel, maar het is pure nerdvana om ze te kunnen manipuleren om ze gewoon te willen doen. Er zijn natuurlijk eindeloos veel van deze trucs en hacks op de markt, dus ik heb mijn favorieten gekozen….

Water dat geen schade meer toebrengt aan je telefoon

Water is verantwoordelijk voor talloze smartphonesterftegevallen per jaar. Van het laten drogen en gewoon je vingers gekruist houden tot het steken in een zak rijst, er is nooit echt een onfeilbare manier geweest om te herstellen. Maar gelukkig is er nu een preventieve methode die je kunt nemen!

Een Amerikaans bedrijf Liquipel heeft een speciale coating ontwikkeld die elke smartphone waterdicht kan maken. Effectief en absoluut geniaal voor degenen die bang zijn om hun telefoon in het toilet te laten vallen….

Helaas is het nog niet beschikbaar buiten de VS, maar dit is zeker iets waar elke smartphone-eigenaar voorstander van zal zijn.

Zelf het systeem aanpassen zoals jij wil

Iedereen met een iPhone weet dat maatwerk verre van eenvoudig is. In tegenstelling tot Android is er niet echt een hack, maar er zijn een aantal apps die je kunnen helpen om alles te veranderen, van de kleur, tot de stijl en lay-out van het pictogram en zelfs je toetsenbord.

Er zijn een aantal apps om uit te kiezen, waaronder de beruchte Pimp my Screen to Style my Screen; wat uw fantasie ook kietelt, u zult het gemakkelijk vinden.

Handige app om diefstal te voorkomen

Zoals altijd met bijgewerkte iOS-software worden er jailbreak apps meegeleverd en mijn persoonlijke favoriet is I Caught U Pro. Nu weten we allemaal hoe Find My Phone werkt en denken we vaak dat dit het beste is wat er ooit is gebeurd, vooral als je telefoon is gestolen.

De dief kan het moeilijk vinden om in je telefoon te komen, maar ze kunnen hem uitschakelen waardoor Find My Phone vrijwel nutteloos is, maar daar komt I Caught U Pro in beeld. Wanneer iemand toegang probeert te krijgen tot uw telefoon, zal uw apparaat twee foto’s nemen en deze naar uw e-mails sturen. Perfect als je een dief wilt pakken…. of als je je afvraagt of iemand je bespioneerd heeft. U moet uw vingerafdrukvergrendeling uitschakelen en begeleide toegang mogelijk maken, maar als u het eenmaal hebt ingesteld, werkt het als een charmant hulpmiddel.